Znate li da postoji i osiguranje venčanja

Znate li da postoji i osiguranje venčanja

Planirate svoje venčanje iz snova i ne želite da bilo šta krene nizbrdo, a ako krene da neko nadoknadi štetu. 

Onda je prava stvar za vas osiguranje venčanja. Jedini preduslov je da ste u Velikoj Britaniji.

Kada mislite da ste sve pripreme venčanja priveli kraju, desi se nepredviđena situacija poput iznenadne promene vremena, izgubljenog prstenja, mladenačka torta je uništena, pukne rajsferšlus na venčanici. To je ono što može da Vam se desi pre samog dana venčanja, a šta još može da se dogodi na sam dan Vaše proslave? Zamislite da se fotograf ne pojavi u dogovorenom roku ili slike sa budu uništene ili izgubljene, ako se iznajmljeno vozilo kojim dolazite na venčanje pokvari ili ne ispoštuje satnicu… Sve ovo su, složićete se, moguće situacije. Ono što je zanimljivo jeste da osiguranje može da Vam pokrije troškove otkazivanja venčanja. Kako bi mogli da prebrodite, makar finansijski ovako neplanirane dodatne troškove, osiguranje je idealno rešenje. U Velikoj Britaniji, moguće je da osigurate svoje svadbeno veselje. Od toga koliko pokriće ćete imati i koliko ćete, uostalom, biti zadovoljni isplatom štete, zavisi najpre od toga koliko ste spremni da odvojite novca za osiguranje. Što više novca uložite u premiju osiguranja, biće i veća pokrivenost nastale štete. Premije su simbolične do par stotina funti u odnosu na odštete koje mogu ići I do 100.000 funti u slučaju otkazivanja venčanja. Ukoliko ste nezadovoljni hranom, uslugom ili dekoracijom, osiguranje to ipak neće pokriti. U pokrivene rizike nastale tokom svadbene proslave uključuje se i povreda gostiju kao i uništenja nastala na mestu održavanja Vaše svadbe. 


Zvuči šašavo, zar ne?

Zanimljive činjenice su te da ukoliko partner odustane od venčanja, osiguranje ne pokriva troškove. Nadamo se da to nije čest slučaj. :-) 

Takođe osiguranje ne pokriva ni medeni mesec, ali u tom slučaju postoji rešenje, ali ga pokriva polisa putnog osiguranja, gde god da putujete van svoje zemlje.

Ukoliko organizujete devojačko ili momačko veče, nije moguće osigurati ih.

Kako odabrati pravi paket osiguranja svadbene proslave? Ono što većina ljudi bira da obezbedi od mogućih rizika jeste:

    • Mesto održavanja proslave

    • Odevne kombinacije

    • Burme

    • Mladenačka torta

    • Fotografije i video

    • Svadbene automobile

    • Cveće

    • Svadbene poklone.

Najprostiji način odabira polise u ovom slučaju je da se stave na papir troškove venčanja i tim putem odredi nivo pokrivenosti.

Neke osiguravajuće kompanije nude i osiguranje venčanja van zemlje, s tim što je premija osiguranja skuplja. 

Ukoliko budete imali prilike da svoje venčanje održite u inostranstvu, obavezno razmislite o polisi osiguranja venčanja. 

Mi smo uživali u kratkom putovanju do Velike Britanije i zanimljivim činjenicama o osiguranju proslave venčanja. A pre samog putovanja obezbedili smo i polisu putnog osiguranja, jer nam je sigurnost na prvom mestu!