Putovanje bez brige uz polisu

Putovanje bez brige uz polisu

Znate li šta je 21. juna?  Svetski dan muzike i početak leta. Kako to zvuči divno i okrepljujuće.

Na korak do početka leta, sada kada letnje destinacije jedva čekaju da se “osveže” turistima iz svih delova sveta, kada se sezona godišnjih odmora polako zahuktava, planiraju izleti i pakuju koferi, ne treba zaboraviti da imati polisu putnog zdravstvenog osiguranja, u prevodu znači mnogo benefita tokom trajanja turističog aranžmana. Polisa putnog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje sigurnost i bezbednost u iznenadnim slučajevima hitne intervencije, bolesti ili nezgode za koju je neophodna stručna lekarska pomoć ili nega tokom boravka u inostranstvu.

Da li znate kako izgleda kada ste u inostranstvu, a ne znate jezik? A i ako znate engleski da li znate da opišete šta Vas muči? Najčešće se pribegne prevođenju Google translate-om, koji kao ispomoć može da bude od koristi u nekim situacijama.

A da li možda znate da medicinske ustanove mogu očekivati da platite pre nego što Vam pruže uslugu, ukoliko ona spada u skuplje medicinske intervencije

I za kraj, da li ste sigurni da na put možete “sami”, bez polise u džepu?

Zašto se ne biste samo opustili, uplatili odmor i uživali? 

Naručite vruć čaj na stazi i uživajte gledajući druge skijaše ili nakrivite šešir, namažište se faktorom 50 i uživajte u mirisu mora. Ili spakujte sendvič i vodu i krenite na pešačenje ili u obilazak neke metropole. Postoji bezbroj divnih načina da provede svoj odmor u inostranstvu, a da budete bez brige.

Nekada putujete i službeno, na sastanak, sajam ili obilazak tržište. Ni tada ne treba da brinete ni o čemu.

I zaista je tako. Nema razloga za brigu kada pored sebe imate polisu zdravstvenog osiguranja, posebno imajući u vidu da je cena polise zdravstvenog osiguranja vrlo simbolična u odnosu na ono što ona pruža. Opuštenost i bezbrižnost je neprocenjiva.

Dozvolite da mi brinemo o vašem zdravlju na letovanju, a vi učinite nešto od sledećeg:


1. Preuzmite mapu mesta u kojem planirate svoj odmor

Google maps kao najpoznatija platforma za orijentisanje u stranoj zemlji, sem toga što vam može prikazati gde se trenutno nalazite i kako da dođete od tačke A do tačke B, nudi i benefite koje se odnose na Street View - odnosno mogućnost da bilo koje mesto na mapi vidite u 3D slici, a samim tim i odlučite želite li da budete smešteni u toj ulici ili tom hotelu. Poprilično je zanimljivo kada označite mesto na mapi koje želite da vidite izbliza, pa onda prošetate ulicama Njujorka, Berlina ili Pariza. 

Ono što posebno može da bude od značaja jeste i da Google Maps pokazuju alternativne pravce koje možete da koristite da stignete na odredište. Ova opcija može da bude naročito korisna kada znate da se na određenim mestima u gradu stvaraju saobraćajne gužve ili kada se na nekoj deonici puta odvijaju radovi. 

Najveća vrlina Google Maps-a je ta što ona može da vam koristi i kada ste offline. Potrebna je samo kratka priprema pre polaska na put, a to je da preuzmete aplikaciju Google Maps u svojoj Play prodavnici ili App Store.

2. Ukoliko želite jeftino putovanje ili možda luksuzno, organizujte se na vreme uz Booking i Airbnb aplikacije

Booking i Airbnb aplikacije za rezervisanje putovanja nude širok spektar hotela i apartmana, koji mogu da zadovolje svačije očekivanje. Od onih koji poseduju all inclusive ponude, do onih koji se odnose na zakup prostora za kampovanje, smeštaj u bungalovima, hostelima i sl. Ove aplikacije su veoma korisne jer vam daju mogućnost besplatnog otkazivanja aranžmana do određenog datuma, filtriranje želja korisnika i još mnogo drugih opcija, kao i da će vaši podaci biti bezbedni. 

3. Definišite svoj budžet za izlete i aktivnosti van plaže, smeštaja i smelo lovite najpovoljnije ponude!

Planiranje, u nekim slučajevima i ograničavanje budžeta može biti od velike koristi, jer unapred osmišljen plan putovanja može smanjiti troškove. Ili isplanirani izleti i ugovoreni sa lokalnim agencijama mogu uštedeti novac. Ili prosto samo spakujte neophodnu okrepu u ranac, proverite blogove, red vožnje gradskih i međugradskih linija, offline mapu imajte u telefonu i otisnite se u avaturu. 

4. “Parola snađi se” situacije

Skenirajte svoj pasoš, svoju polisu osiguranja i ostalu važnu dokumentaciju i pošaljite sebi na e-mail. Ono što Globos osiguranje daje uz polisu putnog zdravstvenog osiguranja je kartica sa brojem vaše polise i brojem call centra za pomoć, koja u svakom trenutku, gde god da krenete može biti u Vašem novčaniku.

5. Izbegnite neprijatne situacije

Upoznajte kulturu i istoriju zemlje u koju putujete. Istražite koje postupke cene, a šta bi ih moglo uvrediti. I naravno, ne zaboravite udobnu obuću, maramice i dobru kondiciju.

6. Doktor na daljinu, uz paket putnog zdravstvenog osiguranja Globos osiguranja oslobađa od jezičkih barijera

Zamislite situaciju… Otišli ste na letovanje u Grčku sa decom, potreban vam je hitan medicinski savet u vezi alergije, bola u grlu, sunčanice, dijareje, temperature... Pozivanjem broja +381 36 36 999 ili viberom +381 63 367 409, na osnovu broja polise vrši se  indetifikacija, a zatim se na osnovu simptoma povezujete online sa doktorom, konsultujete i dobijate savet šta učiniti, kako postupiti, koji lek uzeti, i sve to na srpskom jeziku.  Na kraju razgovora možete preuzeti medicinski izveštaj. Obuhvaćene su usluge lekara opšte prakse, ali i onih struka koje nam obično na putu najčešće mogu zatrebati - pedijatra, pulmologa i interniste. 

Tokom cele godine radite neprestano punom parom, zato je bitno da se odmorite, napunite baterije za nove početke i izazove. Srećan vam put, uživajte i pošaljite nam razgledicu!